Zalmvissen

Zalmen

Een onderdeel van de vissport dat jaarlijks in populariteit lijkt te stijgen is het zalmvissen. Hoe sommige gebieden in Europa het zalmvissen omtoveren tot een waar volksfeest maakt de ander er een heuse kunst van. Voor de beste zalmen moet je als visser uiteraard in het buitenland zijn. Een mooie kans om er even lekker tussenuit te gaan en te ontspannen. De zalm is wereldwijd op meerdere locaties te vinden.

Waar te vissen volgens Marcel Krete

Zalm kun je op verschillende plaatsen ter wereld vangen. Afhankelijk van de tijd van het jaar, het weer en de visopkomst zijn er verschillende hotspots. Het is grotendeels afhankelijk van het budget dat je als visser bereid bent om uit te geven dat bepaalt waar je zult gaan vissen. De vanggarantie kan van jaar tot jaar per locatie verschillen. Dit is belangrijk om in gedachte te houden. Door veel zalmvissers wordt Canada gezien als een wereldwijde toplocatie voor het vangen van mooie zalmen, ook de zogeheten steelhead forellen zijn hier vaak te vinden. Daarnaast zijn er nog de wateren van het Verenigd Koninkrijk. Alhoewel deze locatie aanzienlijk dichterbij is kunnen de vergunningskosten en voorschriften met daaraan verbonden kosten dusdanig hoog zijn dat de prijs van de totale vistrip gelijk zijn met die van Canada. Onder de laatste locatie over beter gezegd locaties vallen Zweden en Noorwegen. Deze locaties zijn goed te bereiken en relatief goedkoper terwijl het vissen op deze locaties even geweldig is als op de overige locaties.

De Tips van Marcel Krete voor het kiezen van uw vislocatie

De eerste tip is: Kijk goed naar wat de verwachtingen zijn van de vangkansen. Baseer je je keuze op de resultaten van voorgaande jaren. Informeer uzelf vooraf goed over de geldende regels in het gebied waar u naar toe van plan bent te gaan. Het zou bijvoorbeeld zonde zijn als je een visvergunning al 2 maanden geleden had moeten aanvragen. Op sommige locaties in bijvoorbeeld Schotland en Ierland is het zelfs zo dat er kledingvoorschriften zijn verbonden aan bepaalde locaties.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *