WK Kustvissen 2016

kustvissen

In het zuiden van Ierland in het plaatsje Wexford was afgelopen week de spot voor het Wereldkampioenschap Kustvissen voor dames en heren. Volgens de Ieren is er gevist op de mooiste stranden van het land. Ik, Marcel Krete, als visliefhebber heb het kampioenschap op de voet gevolgd.

Nederland was aanwezig met het vrouwenteam bestaande uit: Francis Danen, Susan Stuijts, Christel Verhage, Petra van de Hooge, Linda van de Velde, Clarinda van de Zande en de coaches Benny Wijnings en Corné Danen.

Voor het herenteam waren Remco Geuze, Remi Lindhout, Frank Peene, Ruud van Noord, Arjan Rijnberg, Marien Flipse en coach Arthur van Tienen van de partij.

Langs de stranden van Wexford is het bekend er goed vis te kunnen vangen zoals bot, schol en schar. Voor de Nederlanders natuurlijk niet geheel vreemd. Echter hebben alle landen met zoute stranden hier een voorsprong in. Tijdens het kampioenschap was het weer niet altijd even goed. Door het hogere water werd er vooral op zeebaars gevist.

Dubbel gevoel

Op de laatste dag van het WK Kustvissen wisten de vrouwen nog een podium plek te bemachtigen. Op een bijzondere en knappe manier wisten zij nog als derde te eindigen. Na de eerst dag stonden de vrouwen nog op een vijfde plek. Door het ijzersterkte team met uitstekende kwaliteiten en juiste mentaliteit hebben zij dit behaald.

Daarentegen deden de mannen het beduidend minder. Na een goede start bleven de visvangsten achter. Er is geen goede verklaring voor te geven. Er werd gewoon niet gebeten, zo jammer voor de heren. Zij eindigden op de tiende plek en dat vind ik niet Nederlands waardig. Hopelijk gaat het bij het volgende WK Kustvissen beter.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *