Vissen op meerval

Meerval

De Silurus glani, bij de meeste eerder bekend als de Europese meerval is een prachtige grote vis die men steeds meer tegenkomt in de Nederlandse wateren. De Europese meerval is een zoetwater en haalt zijn voeding voornamelijk uit het eten van andere vissen. De opvallende jager kan makkelijk tussen de 1 en 2 meter lang worden. De vis houdt zich doorgaans verscholen bij de bodem en heeft een typerend karakter. De meerval is namelijk bepaald geen druktemaker en verschuilt zich dat ook vaak tussen de modder en bodemplanten. Enkel ’s nachts zal de meerval zich in ondieper water wagen opzoek naar zijn prooi.

Vissen op de Meerval

Sinds het vissen op de meerval is vrijgegeven is het vissen op deze bijzondere vis flink in populariteit gestegen. Volgens rapporten van organisaties, die zich bezig houden met het voortbestaan van deze vis, lijdt de vis niet onder de vangst. Dit is natuurlijk erg positief voor zowel de meervalpopulatie als de sportvissers. Ook worden de meervallen in Nederland steeds groter en worden ze op meer en meer locaties gespot. Van het sloten in Groningen en meren in Zeeland tot de Maas.

Waar te vissen

Zoals de naam van de vis het eigenlijk al zegt is deze vis door praktisch heel Europa te vangen. De populairste landen zijn Spanje, Frankrijk en Italië. Ook meer richting de Europese en Aziatische grens zijn meervallen van over de 2,5e meter gevangen. Tegenwoordig zijn er door heel Europa talloze locaties waar je een complete meervalvisvakantie kunt boeken. Deze vakantie bieden toegang tot gebieden die er naar zijn ingericht om de meerval zich ideaal te laten ontwikkelen. Het hoeft natuurlijk niet zo te zijn dat er op deze locaties het best gevist kan worden.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *