De top 6 mooiste vissen van Marcel Kreté

clownvis anamoonvis

Zoals jullie weten ben ik een groot visliefhebber. Het leek mij daarom leuk om jullie iets te vertellen over mijn mooiste vissen.

Nummer 6 – Het vlaggenbaarsje

Vlaggenbaarsje anthias anthias

Het valggenbaarsje, oftewel Anthias anthias, is een goud/roze kleurig visje dat leeft in de Middellandse zee en het oostelijke deel van de Atlantische oceaan. De kleur kan roze, oranje, geel of rood zijn. De vis leeft vooral tussen de rotsen en op schaduwrijke plekken.  Door de felle kleur vind ik het een zeer mooi en opvallend visje.

Nummer 5 – De rode zee wimpelvis

Rode zee wimpelvis

De rode zee wimpelvis of Heniochus intermedius behoort tot de koraalvlinder vissen. Ook deze vis valt op door zijn felle kleur. Het hele lichte geel weerkaatst de zon en met de zwarte strepen geeft dit veel  .Zij leven uitsluitend in de Rode zee tussen de steenkoralen. Zijn broertje de gewone wimpelvis is ook een zeer bekende vis. Vooral door zijn rol in de Disney film Finding Nemo. Echter vind de Rode zee variant toch iets mooier en opvallender.

Nummer 4 – Koraal duivel

Koraalduivel

De koraalduivel oftewel de kindjesverslinder is een schorpioen vis dat leeft in de Indische en Grote oceaan, maar ook buiten zijn leefgebied kan voorkomen. Maar kindjesverslinder waarom deze naam Marcel? Nou de koraalduivel staat erom bekend dat hij veel jonge visjes eet. Voor bedreigde vissoorten is dit uiteraard niet gunstig. Daarom is er ook een programma opgesteld om dit duivelse dier te verjagen. Vanwege zijn sierlijke felrode en witte kleur en zijn beruchte naam staat deze vis in mijn lijstje.

Nummer 3 – Anemoonvis (Clownvis)

clownvis anamoonvis

De anemoonvis, beter bekend als de clownvis, is een vel oranje visje met witte strepen en zwarte  lijnen aan de uiteinden van de vinnen. Hun leefgebied is de Indische en de Stille oceaan. De reden waarom ik zo veel van dit visje houdt en waarschijnlijk ook jullie reden is door Finding Nemo. Maar deze vis heeft ook iets buitengewoons. Hij kan namelijk tegen het gif van de anemonen en hij leeft daar dus ook. Sterker nog hij beschermt de anemonen tegen vijanden. De vijanden zijn voornamelijk koraalvlinders. De anemoonvis voedt zich met parasieten die gevaarlijk zijn voor de anemoon.

Nummer 2 – Bangaii kardinaal vis

Bangaii kardinaal vis

Kijk even naar het plaatje. Wat een prachtige vis hé? Met zijn mooie fluorescerende witte stippeltjes en zijn fel donkere strepen. Omdat deze vis zo mooi is willen veel mensen hem in hun aquarium hebben. Dit heeft erin geresulteerd dat deze vis nu een bedreigde vissoort is. Deze vis leeft ook alleen rondom de Bangaii eilanden in Indonesië (5500 vierkante meter). Ik hoop dat wij nog lang van dit exclusief visje mogen genieten. Werkelijk prachtig!

Nummer 1 – Blauwe mandarijnpitvis

Blauwe mandarijnpitvis

Kijk ernaar. Do I need to say more? Dit is werkelijk de meest mooie en opvallende vis die ik ooit gezien heb. Al zijn kleuren zijn vel en opvallend. Daarnaast heeft hij zeer sierlijke vinnen. Deze vis komt voor in het westen van de Grote Oceaan. Ook deze vis is een populaire aquariumvis. Mijn absolute nummer 1, wat een beeldschone vis.

 

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *