Van leek tot sportvisser

Tegenwoordig is vissen voor veel mensen voornamelijk tijdverdrijf en vermaak. Vroeger was goed kunnen vissen in sommige gebieden echter pure noodzaak. Wie geen vis kon vangen kon niet overleven. Bijna iedereen heeft in zijn leven weleens gevist. Ik, Marcel Krete, vind het één van de meest ontspannende hobby’s die er zijn. Ik ga dan ook graag op pad met mijn visgerei. Bij de één maakt de hengelsport meer indruk dan bij de ander. Sommige mensen kunnen zich er niets bij voorstellen dat iemand zich kan vermaken door uren lang naar een dobber te staren. Anderen maken er echter een pure kunst van om de meeste en grootste vissen te vangen. Voor de mensen die helemaal gek zijn van vissen hieronder een aantal tips van hoe je van een beetje aanklooien met je hengel naar een absolute hengelmeester gaat.

Voorbereiding is alles

Voor iedereen die serieus wil gaan vissen is het allereerst van belang dat je een vispas hebt. Er zijn verschillende soorten vispassen. Het is van belang dat je goed kijkt naar wat voor soort vispas het beste bij jou past. Daarna bepaal je op wat voor soort vis je graag wil gaan vissen en waar je dat het beste kan gaan doen. Informatie hierover kan je vinden op visplanner.nl. Wanneer je vervolgens gaat vissen is het verstandig ervoor te zorgen dat je al je spullen op orde hebt en dat je alle juiste materialen bij je hebt. Informatie over wat voor materiaal je in jouw geval het beste kunt gebruiken is vrij makkelijk te vinden op internet.

De big fish van Marcel Krete

Om je prestaties vast te leggen op de gevoelige plaat is het handig om altijd een fototoestel of camera bij je te hebben. Zo kan je aan iedereen laten zien wat voor grote vis je ooit gevangen hebt. Het vangen van een grote vis doe je door je materiaal zo af te stemmen dat het voor de soort vis waar je het op gemunt hebt optimaal is.


Een gedachte over “Van leek tot sportvisser

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *