Karpervissen

karper

Op karpers vissen biedt veel ontspanning. Een dag of nacht aan de waterkant doorbrengen in afwachting van de juiste vangst.

Boillies

Ook mensen die nog nooit op karpers hebben gevist zullen er vast weleens van gehoord hebben. Boillies zijn ronde egale balletjes die gebruikt worden om op karpers te vissen. Boillies komen in allerlei verschillende smaken van tuttifrutti tot vanille en aardbei. Marcel Krete maakt graag gebruik van deze handige tools tijdens het karpervissen.

Karper viswedstrijden

Een viswedstijd is naast een leuke dag vol strijd om het vangen van de grootste vis ook een leerzame ervaring. Er komen bij  deze wedstrijden vaak veel ervaren vissers opdagen, er wordt naast het vissen ook erg veel gesocialized. Dit is dan ook zeker de ideale plek voor beginnende karper vissers om kennis op te doen.

Tips van Marcel Krete

Hier nog wat tips voor de beginnende vissers:

Zorg dat je uitrusting compleet is

Ik, Marcel Krete, vind: een goede voorbereiding is het halve werk! Maak van tevoren een lijstje met wat je allemaal denkt nodig te hebben en controleer voor vertrek nog even of je alles bij je hebt.

Bereid je goed voor op het weer

Wanneer je op karpers gaat vissen kan het werk bepalend zijn voor je ervaring. Bekijk van tevoren wat het weer gaat doen en speel hier op in. Wanneer je een hele dag of nacht wilt besteden is het vaak handig om een tentje mee te nemen zodat je af en toe goed kunt uitrusten. Bij slecht weer biedt een grote paraplu vaak genoeg bescherming tegen de regen. Bij warm weer en veel zon kun je je beter goed insmeren, aan de waterkant kun je snel verbranden.

Bereid je voor op een lange zit

Een karper heb je vaak helaas niet binnen 5 minuten beet. Soms duurt het zeker een paar uur voordat er eindelijk iemand hapt. Neem een comfortabele stoel, eten en drinken mee om de wachttijd zo aangenaam mogelijk te maken.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *