Amerikaanse Oldtimers door Marcel Krete

Anno nu zie je ze nergens meer in het straatbeeld. Amerikaanse oldtimers zijn volledig achterhaald. De moderne auto’s zijn zuiniger, sneller schoner, etc. Toch zijn de oude auto’s bij veel mensen nog erg populair. Er zijn veel liefhebbers die dol zijn op de klassieke Amerikaanse uitstraling die de oldtimers hebben.

Wanneer is een auto een oldtimer?

Een oldtimer is een auto van 25 jaar en ouder. Echte liefhebbers, zoals Marcel Krete, laten de Amerikaanse oldtimers soms zelfs importeren uit de Verenigde Staten. Dit kan vrij gemakkelijk omdat je voor het importeren van oldtimers geen belasting hoeft te betalen. Met een hoop oldtimers kunnen mensen vaak echter niet meer rijden. De meeste oude auto’s hebben het naar verloop van tijd begeven. Echter voor de auto’s die het nog wel doen geldt dat men er niet overal mee mag rijden. De echte liefhebber laat zich daardoor echter niet weerhouden. Er zitten namelijk ook een hoop voordelen aan het rijden van een Amerikaanse oldtimer. Buiten de blitse uitstraling en het nostalgische gevoel dat je krijgt wanneer je er in rijd kan het ook een hoop geld schelen. Wanneer u in een oldtimer rijdt krijgt u namelijk vrijstelling van wegenbelasting en bpm.

Marcel Krete, Oldtimers en Cuba

Aan de andere kant vergt een oldtimer vaak een stuk meer onderhoud. Hierdoor zult u waarschijnlijk alsnog een hoop geld kwijt zijn aan het onderhouden van uw oldtimer. Een simpele oplossing van Marcel Krete hiervoor is het kopen van een oldtimer die nog in zeer goede staat is. Er zijn met name veel goede Amerikaanse oldtimers te vinden op Cuba. Nergens ter wereld kunt u zo veel Amerikaanse Oldtimers vinden. De reden hiervoor is dat het voor Cubanen een lange tijd verboden was om een auto te kopen die na de revolutie van 1959 op het eiland kwam. Hierdoor heeft de bevolking van Cuba het lange tijd moeten doen met de auto’s uit 1959 en ouder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *