Aas en voeren met Marcel Krete

tips vissen

In de winter vissen is niet voor iedereen weggelegd. Ik, Marcel Krete, vis ook liever in een warmere periode. Alleen ben ik zo’n liefhebber dat absoluut een aantal keer doe. Ik heb een aantal tips hoe te voeren en aas te gebruiken voor het vissen in de winter.

De kans op brasem vergroten doe je door gebruik te maken van klein aas. Het belangrijkste hierbij blijft de stekkeuze maar zonder goede aaskeuze schiet het ook niet op. Zorg dat het aas zo aanlokkelijk mogelijk is en eenvoudig is op de nemen voor de vissen. Ik gebruik als klein aas altijd maïs, pellets en gebroken boilies. Maden kunnen ook leiden tot een succesvolle visvangst. Echter trekken maden wel wit vissen aan. Daarentegen trekken brasems ook weer karpers aan.

Kies als haak aas voor een opvallende. Kies bijvoorbeeld voor een pop-up met en felle kleur. In de winter merk je dat karpers minder eten dus is het daarom des te belangrijker om er voor te zorgen dat jouw haak aas gepakt wordt. Let daarom ook op het aantal voer dat je gebruikt. De vissen eten zoals gezegd minder, dus een klein handje voer is voldoende.

Actief vissen met Marcel Krete

Een succesvolle manier van vissen is actief vissen van het hele water. Om er achter te komen waar de karpers precies liggen kun je gebruik maken van lichte loodjes met een opmerkelijke pop-up. Je zult ook merken dat karpers een stuk trager zijn in de winter dan andere jaargetijden. Je zult het dan ook niet druk krijgen. Houd wel de hengel scherp in de gaten omdat je de aanbeten niet kunt missen.

Nog een niet geheel onbelangrijke tip: zorg dat je warm blijft. Je zit natuurlijk grotendeels van de tijd stil in de kou, en dat moet je wel kunnen volhouden. Ga met een warme winddichte jas op pad. Neem warm drinken mee en neem een warm kleed mee om uw voeten warm te houden. Daarnaast kun je tijdens het verplaatsen van stek jezelf ook even warm maken met wat oefeningen.

 

 

Heb je tips, vragen of aanvullingen voor Marcel Krete? Voel je vrij om het te laten weten in een reactie hieronder.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *